Skredder­sydde løsninger

Noen ganger er ikke en ferdigløsning et alternativ. Hvis du skal lage en ny type nett-tjeneste som ikke finnes fra før, er det liten sjanse for at du finner noen hyllevarer som dekker ditt behov. Eller kanskje du bare ønsker å skille deg fra konkurrentene dine. Da er en skreddersydd løsning det du trenger.

Jeg kan hjelpe deg med å utvikle dine nettsider, APIer, og web-apps. Jeg har erfaring med front-end-design ved bruk av ReactJS og back-end-design ved bruk av Django og Django REST Framework. Jeg lager mockups ved hjelp av Adobe InDesign, Illustrator, og Photoshop. Jeg lager ingenting før vi er enige om nøyaktig hvordan det skal være.

React

Til front-end bruker jeg primært ReactJS fordi det er et av de mest populære og fremtidsrettede JavaScript-rammeverkene som finnes i dag. React utvikles av Facebook og er gratis å bruke under den svært gunstige MIT-lisensen. Denne siden som du leser på nå har jeg laget i React. Jeg bruker også Express.js og Next.js for å få til server-side rendering.

Det finnes et stort økosystem av plugins som kan brukes i React. På denne siden har jeg for eksempel brukt en gratis plugin for å lage mobil-menyen. Den kommer frem når nettleservinduet blir smalt som på en mobil (prøv!). Det er fordi alle nettsidene jeg lager er responsive. De tilpasser seg etter størrelsen på vinduet.

Et annet eksempel på en nettside jeg har laget i React er ViceCityApartments.com, et fiktivt eiendomsutleieselskap.

Nettsteder som bruker React er for eksempel Facebook og FINN.no.

Django

Django er et publiseringssystem (CMS) som er skrevet i Python. Akkurat som WordPress, har det en admin-side. Mange funksjoner, slik som brukerautentisering, er også innebygget. Django bruker BSD-lisensen som betyr at det er gratis å bruke.

Django REST Framework er en utvidelse for bygging av APIer i Django. Kombinert med Djangos kjappe og fleksible databaseintegrasjon er dette et meget produktivt verktøy for å lage back-ends som kan brukes av for eksempel en React front-end.

Et eksempel på en side jeg har laget som bruker Django og Django REST Framework er Twitter-klonen ChuckNorrisTwitter.com.

Nettsteder som bruker Django er for eksempel Instagram og Pinterest.